На Хмельниччину з донбаських фронтів можуть демобілізувати близько 2 тисяч солдатів

4 Лютого 2015 17:00
dnepr.com

dnepr.com

Навесні 2015 року у Хмельницькій області очікують на повернення близько 2 тис. демобілізованих.

Про це на засіданні Ради козацьких отаманів Хмельницької області повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин.

Він також пообіцяв виділити приміщення, в якому волонтери змогли б організувати центр реабілітації демобілізованих. Насамперед у цьому центрі планують надавати психологічну допомогу тим, хто пройшов через жахи війни.

“Ще півроку тому мої колеги оцінювали максимальну кількість людей з посттравматичним розладом до 20%. Зараз, за прогнозами харківських військових психіатрів, нас навесні очікує шквал людей з такими травмами психіки”, – розповіла  представник Громадської асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій  Марина Малиновська.

Психологи-волонтери вже пройшли навчання у спеціалістів з Ізраїля та США і готові консультувати військових абсолютно безкоштовно. Вони також розробили посібники для родин демобілізованих.

За словами Марини Малиновської, психологічної допомоги потребують не лише бійці, а й соціальні працівники та юристи, котрі з ними працюють. У них дуже швидко з’являються симптоми психологічного “вигоряння” і в такому стані вони вже не можуть допомагати іншим.