Одне з міст Хмельниччини може стати молодіжною столицею Європи 2018

5 Лютого 2015 13:59
podilska.info

podilska.info

Представник України в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи, депутат Хмельницької обласної ради Віталій Олуйко запропонував висунути місто Кам’янець-Подільський для участі в конкурсі «Молодіжна столиця Європи 2018».

Конкурс «Молодіжна столиця Європи 2018» проводиться Європейським молодіжним форумом за підтримки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи у 2015 році. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької обласної ради.

«Молодіжна столиця Європи» – це звання, що присвоюється європейському місту на період до одного року, протягом якого місту буде надана можливість продемонструвати, через багатогранну програму, свою молодіжну політику крізь призму культурного, соціального, політичного та економічного життя міста.

Підтримуючи участь м. Кам’янець-Подільський у проекті, Віталій Олуйко повідомив: «Ініціатива «Молодіжна столиця Європи» сприяє реалізації нових ідей та інноваційних проектів, пов’язаних з активною участю молодих людей у житті суспільства і є зразком для подальшого розвитку молодіжної політики в інших європейських муніципалітетах.

Вибраний муніципалітет буде вважатися офіційним партнером Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи і уповноваженим на реалізацію відповідних проектів Європейського молодіжного форуму та європейських інституцій. Це прекрасна можливість продемонструвати європейській спільноті один з молодіжних центрів нашої області та сучасне європейське історичне місто Кам’янець-Подільський, а громада міста отримає можливість реалізувати цікаві, амбітні проекти та ідеї за підтримки європейських інституцій».