На Хмельниччині відроджують історичні пам’ятки

6 Лютого 2015 21:48
podilska.info

podilska.info

Нове життя для древнього монастиря – у Шепетівському районі відроджують архітектурну пам’ятку 16-го століття.

Реконструкція святині. На Шепетівщині відроджуються історичні пам’ятки. Серед них і занедбаний монастир, що був побудований ще в 1547 році. Відновлювальні роботи тривають вже 2 десятиліття.

Ця будівля пережила лихоліття війни, радянську владу, а тепер з надією чекає на оновлення. Ззовні частково фасад вже облагородили – традиційно без благодійників не обійшлося.

Без спонсорських коштів місцеві ченці не змогли б так стрімко розпочати ремонт – перекритий дах та оздоблювальні роботи поклали початок великому перевтіленню історичної пам’ятки. Настоятель монастиря щиро дякує щедрим покровителям.

Зараз у монастирі проживає близько двадцяти ченців. Вони трудяться на місцевому господарстві та на будівництві. Настоятель сподівається – після реставрації кількість послушників збільшиться. До зруйнування монастиря тут мешкало близько 120 ченців. Архимадрид Варлаам покладається на заступництво Божої матері – величну ікону після намагання радянської влади її знищити, теж оновили.

В корпорації «Сварог Вест Груп» розуміють – оновлення святинь тримається на потужних інвесторах. Саме тому тут щороку виділяють значні суми на духовність.

Монастир за своїм архітектурним наповненням – своєрідний та унікальний. У Городищі ця висока дзвіниця – візитівка селища. Поки тут немає дзвонів, проте незабаром на свята знайомий звук скликатиме ченців на молитву.