Ольга Богомолець та інструктори НАТО навчать курсантів Хмельниччини

8 Лютого 2015 21:25
adm.km.ua

adm.km.ua

9 лютого о 9.00 у місті Хмельницькому на базі Національної академії Державної прикордонної служби України ім.Богдана Хмельницького (за адресою: вул.Шевченка 46), народний депутат, радник Президента та громадський діяч Ольга Богомолець проведе зустріч з курсантами та курси підготовки військових з надання медичної допомоги в екстремальних ситуаціях, зокрема під час поранень на полі бою. Навчання проводяться в рамках проекту Світового Конгресу Українців – “Захист патріотів”. 
Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець є ініціатором роботи даного проекту в Україні. Організатори курсу переконані, правильне навчання курсу бійця-рятувальника, та покращені аптечки першої допомоги IFAK, допоможуть врятувати багато життів. Під час навчань курсанти отримують практичні навички із зупинки втрати крові, розблокування дихальних шляхів, рятування від пневмотораксу, і методів належної евакуації поранених. Окрема увага приділяється навчанню вояків надавати допомогу з використанням будь-яких матеріалів, котрі є в їхньому розпорядженні.
В ході візиту на Хмельниччину державний та громадський діяч Ольга Богомолець також презентує громаді області концепцію Військово-медичної доктрини України, що буде ухвалена найближчим часом. 

Довідка. Навчання проводять сертифіковані інструктори НАТО і навчені українські спеціалісти з військової тактичної допомоги у бою та сертифіковані інструктори, які навчають солдатів наданню першої допомоги у бою, а військових медиків догоспітальній допомозі, що розроблена спеціально для військовослужбовців. Дані курси є ідентичними до тих, які проходять солдати країн НАТО і США. Навчання курсу бійця-рятувальника “COMBAT LIFE SAVER” відбуваються з ініціативи Ольги Богомолець за сприяння Світового Конгресу Українців. 

Заплановано проведення брифінгу для журналістів. Звертатися у прес-службу Ольги Богомолець: 067 504 59 08, info@bogomolets.com