Ажіотаж в магазинах Хмельницького та Кам’янця-Подільського поступово спадає

28 Лютого 2015 22:34
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Кам’янець-Подільський, як і більшість міст України, добряче потрясло від «валютного буму». Люди масово скупляли крупи, макарони, олію та цукор. В супермаркетах та на ринку міста кам’янчани вистоювали величезні черги аби купити необхідні продукти. Зокрема в «Сільпо» олію продавали по 5 літрів «в руки». Щоправда наразі ситуація стабілізується: в магазинах вже немає такого потоку людей.

Станом на 27 лютого в мережі супермаркетів «Фуршет» немає шаленого ажіотажу, хоча й «дефіцитних продуктів» теж. Зокрема майже не залишилось круп та макаронів на вагу. Та ж ситуація з недорогою олією та сіллю. На прилавках залишилась здебільшого оливкова олія та морська сіль.

Невелику паніку створили лише 2 пенсіонерки: вони ніяк не могли зрозуміти, чому немає кам’яної солі.

«Ще вчора я купила 3 пачки солі, а сьогодні її вже зовсім немає! Коли буде моя сіль?», – нервово запитувала бабуся в консультанта.

За словами продавців, дефіциту не буде, «зметені з прилавків» продукти вже незабаром знову з’являться в супермаркеті, хоча спрогнозувати їхню вартість не беруться.

Одні з найнижчих цін на пальне в Кам’янці залишаються на заправках «ANP»(Авіас): в п’ятницю 95 бензин там можна купити за 26,45 грн/л.(energy – 26,65грн/л.), дизпаливо коштує 26,5грн.

«Okko»: А-95 – 27,99 грн/л., 95 Pulse – 28,99 грн/л.

«Shell»: А-95 та дизпаливо – 27,99 грн/л., «V-PowerNitro+» – 28,99 грн/л.

«Soсar»: А-95 та ДП – 27,99 грн/л.,  Nano 95 – 28,99 грн/л.

Долар на «чорному ринку» в середньому купують за 30 гривень, продають за 33-34грн.

 У Хмельницькому сьогодні, 27 лютого, ажіотаж на крупи, цукор та соняшникову олію помітно знизився. У супермаркетах та на ринках вже немає колотнечі як два дні тому, а продавці на ринку стоять без діла. Працівники супермакетів кажуть, що всі “дефіцитні” продукти яких зараз немає незабаром з’являться у продажу, але якою буде ціна не знають.

У супермаркетах досі важко знайти олію. Полиці “Сільпо” та “ТавріїВ” такі ж порожні, як і кілька днів тому. А от у “Фуршеті” досі є кілька пляшок.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

У “ТавріїВ” досі без проблем можна купити крупи та цукор на вагу, проте людей в цих рядах майже немає. У “Сільпо” з контейнерів де були крупи на вагу “вимели” геть  усе. В “Фуршеті” ще є залишки деяких круп.

паника-3ngp-ua.info

ngp-ua.info

Одна з продавчинь на продовольчому ринку розповіла НГП, що ціни на цукор та гречку справді зросли кілька днів тому. З чим це пов’язано – вона не знає. “Ажіотаж, що був у середу, створили самі люди. Всі масово кинулись купувати товари які не псуються, наче їх раптом не стане. Ну ми ж аграрна країна – дефіциту точно не буде”, – дивується вона.

ngp-ua.info

ngp-ua.info