Чергова хвиля мобілізації не зірве посівний сезон на аграрній Хмельниччині

3 Березня 2015 17:04
unigran.ua

unigran.ua

В облдержадміністрації кажуть, що висококваліфікованих спеціалістів, котрі є військовозобов’язаними, під час часткової мобілізації поки не призиватимуть до війська. Твердять, що у цьому допоможе передбачена законодавством бронь.

“До мене звертаються із сільськогосподарських підприємств області. Кажуть, що повістки отримують чи не усі працівниги господарства і запитують: хто ж працюватиме? Та керівники не завжди правильно щось трактують, – каже заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко.- Повістки, які отримують чоловіки, передбачають явку до військового комісаріату задля проходження медичної комісії, уточнення військової спеціальності тощо Це свого роду встановлення контакту з військовозобов’язаними”.

За словами посадовця, наразі мобілізація не загрожує проведенню весняно-польових робіт. Тим паче господарства, як і будь-які підприємства, організації мають право здійснювати бронювання тих чи інших працівників. В цьому випадку мова йде про фахівців, які потрібні для проведення весняно-польових робіт. “Бронування таких працівників розпочалося ще навесні минулого року. Роблять це і зараз. З нашого боку ми поки контролюємо цей процес і намагаємося все робити пропорційно”. Про можливості бронування фахівців та дотримання принципу пропорційності свого часу заявляв й обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк. За його словами підприємства мають право формувати, так звану бронь для важливих працівників. “Якщо у вас працює два слюсаря, ми не будемо забирати обох”, – казав пан Присяжнюк.