Поки у Симчишина обговорюють нові тарифи на проїзд в автобусах, перевізники вже возять по-новому

3 Березня 2015 15:46
zn.ua

zn.ua

На сайті Хмельницької облдержадміністрації оприлюднений проект розпорядження облдержадміністрації “Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні”.

Документ представлений на загал 27 лютого. Згідно з ним, планується підвищити вартість проїзду у розмірі не більше 0,45 грн. за 1 пасажиро-кілометр (без ПДВ) – для юридичних осіб, фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які працюють на загальній та спрощеній системах оподаткування і є платниками податку на додану вартість; у розмірі не більше 0,54 грн. за 1 пасажиро-кілометр для юридичних осіб, фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування і не є платниками податку на додану вартість.

У вартість тарифу не закладені витрати, пов’язані з обслуговуванням пасажирів на автовокзалах, автостанціях, та страховий платіж з обов’язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті.

Проект розпорядження має пройти місячний термін обговорення. Тільки після цього він набуде законної сили.

Натомість з 23 лютого зросли ціни на проїзд у автобусах приміського напрямку. Проте у касах квитки за новими цінами ще не продають, людей змушують купувати квитки безпосередньо у водіїв. Касири запевняють, що система продажу приміських квитків заблокована.