У Старокостянтинові створили громадську раду для захисту від браконьєрства

9 Березня 2015 22:59
visti.ks.ua

visti.ks.ua

На території Старокостянтинівщини протікає дві річки: Случ та Ікопоть. Тож щовесни перед сезоном нересту природоохоронні організації змушені бити на сполох, оскільки річки в цей час потерпають від браконьєрів.

Місцеві очільники разом із відповідальними за охорону довкілля в районі вирішили підготуватися до боротьби з браконьєрами завчасно. Під час зустрічі свої пропозиції внесли Тарас Цапар, старший державний інспектор з охорони навколишнього середовища у Хмельницькій області; Леонід Капляр, завідуючий  відділу з питань охорони, раціонального використання природних ресурсів  та благоустрою виконавчого комітету Старокостянтинівської міськради та  Володимир Плахтій, голова районного товариства мисливців та рибалок.
Після обговорення усі присутні прийняли одностайне рішення – створити громадську раду для захисту від браконьєрства на р.Случ та р.Ікопоть у місті та межах Старокостянтинівського району.

Також на зустріч було запрошено і приватних підприємців, які займаються реалізацією рибальських сітей тощо. Усім їм повідомили про заборонені та промислові знаряддя лову, реалізація яких може тягнути за собою штрафні санкції згідно з  чинним законодавством.