У Кам’янці-Подільському збудують завод із виробництва солом’яної гранули

15 Березня 2015 21:26
eircenter.com

eircenter.com

У 2015 році у Кам’янці-Подільському планують збудувати завод з виробництва солом’яної гранули потужністю 50 тисяч тонн в рік.

Підприємство з випуску біопалива буде зведено ТОВ “Універсальна девелоперська група”(Київ) в рамках проекту переведення комунальної сфери міста на альтернативне паливо, пише Eco Town.
На перших порах сировину для виробництва солом’яних гранул компанія планує купувати у фермерських господарств та агрохолдингів області, а згодом – має намір вирощувати власну багаторічну трав’янисту культуру родини злакових – міскантус.
Перша плантація гігантської трави площею у 500 га буде закладена у 2015 році, друга, площею у 2 тис. га – у 2016 році. Перший урожай ТОВ “Універсальна девелоперська група” розраховує зібрати у 2017 році.
Цьогоріч компанія також має намір почати виробництво твердопаливних котлів для забезпечення комунальних котелень новим енергоефективним обладнанням протягом 2015-2017 рр.
Підписані між інвестором і мерією райцентру, Хмельницькою ОДА угоди передбачають виробництво і реалізацію 200 тис. Гкал теплової енергії на першому етапі і можливість нарощувати  її обсяги до 1 млн. Гкал в межах Хмельниччини. На додачу проект, який звільнить комунальну сферу Кам’янця від газової залежності, створить щонайменше 200 нових робочих місць.
Нагадаємо, що наразі Кам’янець-Подільський експлуатує сім твердопаливних котлів.  Зокрема, котел потужністю 1,25 МВт , встановлений на вул. Вокзальна, 83, обслуговує житловий мікрорайон; два твердопаливних котли сумарною потужністю 0,8 МВт, встановлені за адресою вул. Франка, 30, гріють міську поліклініку № 1 та центр реабілітації “Довголіття”; ще два твердопаливних котли сумарною потужністю 1,4 МВт на вул. Пушкінській, 29 забезпечують теплом міську поліклініку № 1, міську лікарню та медичне училище; і  – нарешті останні два твердопаливних котли сумарною потужністю 2 МВт на вул. Матросова, 17 обігрівають міську поліклініку № 1 та районну лікарню.
Згідно з даними, сьогодні для опалення  Кам’янця виробляється 218 тис. Гкал теплової енергії, для чого спалюється 30,3 млн. куб. м природного газу.