Славутчани передали допомогу воїнам АТО

16 Березня 2015 11:42

slavuta1Мешканці м. Славута з 27 лютого по 6 березня перебували на Донбасі, куди доставили одяг, медикаменти та продукти харчування землякам зі Славутчини, які беруть участь в АТО.

Про це повідомив керівник Фонду «Рідна країна» у м. Славута Володимир Кушніров.

slavuta2«Допомогу збирали всім миром: були адресні посилки від батьків, від народного депутата України М.Томенка у вигляді 15 комплектів термобілизни, від Славутського держлісгоспу, Славутського цикорієсушильного заводу, комбінату «Будфарфор», а також багатьох небайдужих славутчан. Так, у с. Крупець люди за підтримки місцевого священика створили команду з приготування борщових заправок та квашених овочів, прихожани Київського патріархату зі Славути виготовили консерви тощо. Місцеві підприємці Михайло Піголь та Олександр Хоменко виділили кошти на пальне», – повідомив В. Кушніров.

slavuta2-1За його інформацією, вони побували в Артемівську, де п’ятьом славутчанам були доставлені адресні посилки, в лікарні м. Костянтинівка, де після «дебальцівського котла» лікуються славутчани, в Червоноармійський польовий шпиталь, де командує наш земляк полковник В.Зайцев і відвідали 3-й танковий батальйон, який дислокується в районі Донецького аеропорту і яким командує наш земляк, командир 38-ї сотні на Майдані, афганець-полковник Петро Скиба.

slavuta2-2slavuta3«При всіх зустрічах солдати та офіцери висловлювали щиру подяку за доставлену допомогу, а також раділи можливості поспілкуватися з представниками малої батькіщини, розпитати про рідних та близьких. Вони запевнили у цілковитій готовності захищати рідну землю від агресора», – повідомив Володимир Кушніров.

slavuta4