Сидор просить грошей за ризик проживання біля атомної

22 Березня 2015 16:31
slavuta-mvk.info

slavuta-mvk.info

Міський голова Славути Василь Сидор написав листа заступнику Голови комітету ВРУ з питань бюджету Сергію Мельнику з проханням посприяти виділенню соціально-економічної компенсації за ризик проживання в 30-кілометровій зоні Хмельницької АЕС.

Про це повідомляє Славута NEWS.

Зокрема, у листі мер Славути пише, що впродовж 2014 року коменсація не надходила. Згідно зі статтею 12-1 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» передбачено фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження Хмельницької атомної електростанції.

Згідно відповіді Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (вих. №7/19-6588 від 03.06.2014 р.) – міністерством підготовлено відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України, який погоджено з іншими міністерствами, а також отримано позитивний правовий висновок Міністерства юстиції України. В подальшому, у травні минулого року, проект постанови надіслано на розгляд Кабінету Міністрів України. Однак, цю постанову Кабінетом Міністрів України не затверджено.

“Від імені та з урахуванням інтересів територіальних громад, в межах законних повноважень, прошу Вас сприяти у виділенні в 2015 році коштів на заходи соціально-економічної компенсації ризику населення, які передбачались на 2014 рік, а також забезпечити повне фінансування заходів за рахунок коштів, які закладені у держбюджеті на цей рік”, – пише Василь Сидор.