Перевізникам Хмельницької області рекомендують урегулювати ціни на проїзд

25 Березня 2015 15:20
podilska.info

podilska.info

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало районним державним адміністраціям, міським та селищним радам Хмельницької області провести обстеження пасажиропотоків на міських та приміських маршрутах з метою запобігання встановленню завищених тарифів.

Важливою складовою тарифу на перевезення є кількість перевезених пасажирів. Це суттєво впливає на вартість проїзду транспортом загального користування. При розрахунку тарифу на перевезення пасажирів у автобусах загальний обсяг транспортної роботи та загальна кількість перевезених пасажирів обґрунтовуються перевізником на підставі фактичних показників роботи або встановлюються за результатами обстеження пасажиропотоків.

Відділення встановило, що на території Хмельницької області обстеження пасажиропотоків не проводиться або проводиться з порушенням порядку організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом.

Показники, надані перевізниками, не мають належного обґрунтування та підтвердження, тому їх використання може призвести до встановлення необґрунтовано завищеного розміру тарифу на перевезення.

“Тариф є економічно обґрунтованим, коли складові витрат підтверджені первинною документацією та фактичними витратами. Маніпулювання перевізниками показником запланованого на рік обсягу перевезень пасажирів на маршруті може призвести до формування завищеного тарифу на перевезення пасажирів” – повідомив голова відділення Віталій Олуйко.