На Хмельниччині відбулося громадське обговорення кандидатів на посади начальників райвідділів міліції

6 Квітня 2015 14:45
khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

Чотирнадцять кандидатів на посади начальників міськрайвідділів внутрішніх справ Хмельницької області у присутності майже трьох сотень громадських діячів звітували про зроблену ними роботу на попередніх міліцейських посадах та ділилися професійними планами на майбутнє.

Кожен із присутніх представників громадськості мав можливість поставити будь-якому з кандидатів своє запитання, висловити пропозицію чи озвучити претензії.

Громадське обговорення зініціював начальник управління МВС України в Хмельницькій області Микола Семенишин. Виступаючи перед присутніми, він наступним чином обґрунтував своє рішення провести такий захід перед призначенням низки правоохоронців на відповідальні керівні посади:

— Сьогодні основний критерій оцінки роботи органів внутрішніх справ — це громадська думка. І цю громадську думку формуємо ми з вами, починаючи від міліціонера патрульно-постової служби, дільничного інспектора міліції, закінчуючи мною та вмілою координацією взаємодії з інститутами громадянського суспільства. Я несу персональну відповідальність за чотиритисячне міліцейське військо, і хочу щоб усі чітко зрозуміли: посади в міліції не купуються і не приватизовуються. Ми сьогодні повинні служити людям і працювати для людей.

Під час слухання спільно з громадою було прийнято рішення дати усім тимчасово призначеним керівникам 100 днів, щоб проявити себе на нових посадах. По завершенні цього терміну відбудуться наступні громадські слухання, під час яких посадовці уже розповідатимуть не про плани, а про реальні результати роботи у якості начальників міськрайвідділів, а громада прийматиме рішення про те, чи достойні вони бути призначеними керівниками на постійній основі.