Дедукція по-хмельницькому. Назви вулиці замість важливих питань обговорили на колегії міської ради

7 Квітня 2015 16:35
khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

Підготовка до чергової сорок дев’ятої сесії Хмельницької міськради традиційно стартувала із колегії. Земля, інвестиції та тарифи – саме цим темам міські обранці присвятили більшість із сорока восьми питань майбутньої сесії. Однак, як виявилося, найболючішою проблемою, для хмельничан стало не підвищення тарифів на комуналку, чи ремонт доріг, а перейменування вулиці.

Тринадцять із сорока восьми – стільки питань стосовно землі винесла колегія міської ради на розгляд сорок дев’ятої сесії. Кому роздаватимуть недешеві земельні наділи в обласному центрі, озвучили якось мляво і нерозбірливо. Натомість депутати пропонують 26 ділянок під забудову не просто здавати в оренду, а одразу продавати. Мовляв, так буде вигідніше місту.

У той же час планують активно боротися із недобросовісними забудовниками.

Департамент економіки – нічого не робить – результати моніторингу Ольги Мярковської, заступниці міського голови. За сім років роботи установи вона фактично втратила усі свої важливі функції.

Хочуть додати працівникам роботи, аби ті займалися інвестиціями. А тим часом на двадцять одного працівника цього «вкрай необхідного» департаменту витрачають мільйон чотириста тисяч гривень щороку – у казні міста такі гроші знаходять. А от триста тисяч, які потрібні для реабілітації учасників АТО, хмельницький бюджет навряд чи знайде.

Пропонували взяти гроші з того мільйона, який виділили на ремонт туалету у кінотеатрі Шевченка. Та виявляється, там інша частина бюджету, з якої на такі потреби грошей брати не можна. Тоді вже й випливла «найважливіша» тема депутатського зібрання. Жителі вулиці Героїв Крут незадоволені назвою вулиці, хочуть знову жити на Комунарів.

І дарма, що на тій вулиці навіть асфальту немає. Цьому, здавалося б, дріб’язковому питанню колегіати присвятили майже півгодини часу, вдаючись навіть до знань ВІкіпедії. Там шукали етимологію цього слова і його зв’язок із комунізмом. Хоч би трохи полегшити життя містян хоче депутат Віталій Діденко. На розгляд майбутньої сесії він виніс звернення до уряду, аби там, нагорі, пошкодували своїх громадян – переглянули тарифи на житлово-комунальні послуги.

Хмельницькі обранці ініціативу мають підтримати.

Чи підтримують пропозицію Діденка хмельницькі депутати стане зрозуміло у середу – на сорок дев’ятій сесії міської ради.