У Хмельницькому “Республіка” розмалює тролейбус не лише ззовні, а й в салоні

9 Квітня 2015 22:11
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Організатор Кам’янець-Подільського фестивалю “Республіка” Андрій Зоін анонсував ще один мистецький проект у Хмельницькому. Цього разу неймовірного перевтілення зазнає старий тролейбус, якому вже понад 30 років.

Ескіз малюнку вже готовий, зараз триває підготовка та попередній ремонт “рогатого”. Малюванням займатиметься художник з Севастополя Михайло Коробков. Саме він раніше створив графіті на музичній школі.

Особливістю майбутнього “тролейбусного малюнку” є те, що він буде не лише ззовні, а й всередині. Також Андрій зазначив, що цей проект – спроба створити справжній мистецький тролейбус.

Сидіння всередині салону планують якось цікаво оздобити, а стіни прикрасять рамками, щоб можна було робити “тролейбусні фотовиставки”.

Окрім того у планах – встановлення точки доступу Wi-Fi. Розмальовувати новий тролейбус Андрій Зоін не вважає доцільним, оскільки на його думку, головне завдання таких акцій робити щось цікаве і привабливе з буденного і звичного.

“Наше завдання – зробити мистецький тролейбус, що буде привабливим для молоді. Ми розглядаємо це як соціальний проект і робимо це для популяризації екологічного міського транспорту. На відкритті  тролейбусу ми плануємо зробити всередені акустичний концерт і всі охочі зможуть проїхатися в мистецькому тролейбусі по його маршруту”, – розповів НГП Андрій Зоін.

На тролейбус планується витратити близько 60 балончиків фарби. Розмальовувати “рогатий” планують розпочати за тиждень.