На перевезення мають бути встановленні економічно обгрунтовані тарифи

10 Квітня 2015 14:04

перевезенняЦього вимагає Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Відділення рекомендувало районним державним адміністраціям, міським та селищним радам Хмельницької області провести обстеження пасажиропотоків на міських та приміських маршрутах з метою запобігання встановленню завищених тарифів.

У комітеті кажуть, що на території області обстеження пасажиропотоків не проводиться або проводиться з порушенням порядку організації перевезень пасажирів. При цьому – це важливий складових тарифів на перевезення, який суттєво впливає на вартість проїзду транспортом загального користування. У комітеті твердять, що показники, надані перевізниками, не мають належного обґрунтування та підтвердження, тому їх використання може призвести до встановлення необґрунтовано завищеного розміру тарифу на перевезення.

“Тариф є економічно обґрунтованим, коли складові витрат підтверджені первинною документацією та фактичними витратами. Маніпулювання перевізниками показником запланованого на рік обсягу перевезень пасажирів на маршруті може призвести до формування завищеного тарифу на перевезення пасажирів”, – каже голова відділення Віталій Олуйко.