Кримінальні провадження, в яких фігурує екс-губернатор Ядуха, засекречені

2 Червня 2015 09:43

timthumbФото Віталія Тараненка

Прокуратура Хмельницької області відмовилася надати інформацію про хід розслідування кримінальних проваджень проти колишніх високопосадовців області, у тому числі екс-голови облдержадміністрації Василя Ядухи.

Таку відповідь на запит надав начальник відділу з питань розгляду листів та прийому громадян В.Кобрін.

“Роз’яснюю, що відповідності до ст. 222 КПК України відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим”, – зазначив представник обласної прокуратури.

prokuraturaТакож пан Кобрін наголосив, що інформація щодо кримінальних проваджень проти Ядухи належить до “інформації з обмеженим доступом”.

Крім цього, т.в.о. начальника СУ УМВС України в Хмельницькій області, підполковник міліції О.Задачін повідомив, що “кримінальне провадження стосовно колишнього голови Хмельницької обласної державної адміністрації Ядухи В.С. 16 червня 2014 року направлено за підслідністю в СВ СБУ у Хмельницькій області”.

Аналогічний запит був надісланий до Управління СБУ у Хмельницькій області 13 травня, але досі на нього немає відповіді.

Як писав НГП, наприкінці березня 2014 року тодішнє керівництво Управління МВС у Хмельницькій області заявило про шість кримінальних проваджень проти колишніх високопосадовців Хмельниччини.

Головним фігурантом справ є голова Хмельницької облдержадміністрації (2010-2014 років) Василь Ядуха.