Хмельничан на воді охоронятиме човен за 250 тисяч гривень

4 Червня 2015 10:00

1433336434_1Уже 1 червня у місті офіційно розпочався купальний сезон. До його початку усі власники та орендарі водних об’єктів у межах Хмельницького отримали інструкції та доручення щодо забезпечення відповідних умов для відпочинку містян поблизу водойм.

Перед тим, як на пляжах міста з’явилися перші відпочивальники, комісія на чолі із заступником міського голови Анатолієм Нестеруком, проінспектувала місця відпочинку. Ще у травні ГУ ДСНС спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці провели перевірку щодо готовності комунальної аварійно-рятувальної служба на водних об’єктах обслуговувати хмельничан під час купального сезону 2015. Усі працівники, обладнання станції та спорядження виявилися готовими на 100%. Адже минулого року, за кошти міського бюджету, вдалося значно покращити умови праці на рятувальній станції. Взимку працівники завершили ремонт і тепер у приміщені є обладнана усім необхідним медична кімната, пункт зв’язку та клас підготовки персоналу.

Також рятівникам на воді вдалося суттєво оновити спорядження на більш сучасне і безпечне. Крім того, у розпорядженні рятувальників станції з’явився новий човен вартістю близько 250 тисяч гривень. Усе це також зробили за рахунок місцевого бюджету.

Щоденні патрулювання здійснює команда із 8 чоловік: моторист катеру, 3 водолази та рятувальники. Увесь персонал – висококваліфікований та пройшов відповідну атестацію.

Начальник управління Дмитро Білоус розповів, що попри повну готовність комунальної аварійно-рятувальної служби до купального сезону уникнути прикрих випадків не вдалося. Цьогоріч у квітні на водоймі одна людина уже загинула. Причиною стало купання в нетверезому стані.

Тому працівники управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці ще раз звертаються до усіх мешканців міста із проханням бути особливо обережними під час відпочинку поблизу водойм. Дотримуйтесь порад рятувальників. Заходьте у воду лише у спеціально відведених для цього місцях. Пильно стежте за дітьми. Не запливайте за буї. І пам’ятайте, що 90% смертельних випадків на воді трапляються через купання у нетверезому стані, тому не заходьте у воду після вживання спиртного. Відпочивайте з користю і бережіть себе.