Шепетівчанин Дмитро Куліш на свободі

5 Червня 2015 09:28

1433422779_1З серпня минулого року в полоні у терористів ДНР перебував військовий з Шепетівки Дмитро Куліш. Бандити схопили його під Іловайськом, катували, а потім кинули до в’язниці, висунувши йому звинувачення у порушенні карного кодексу неіснуючої республіки.

Над українським героєм хотіли вчинити показовий судовий процес. Після багатомісячних поневірянь Дмитра вдалося звільнити.

Хочу подякувати всім, хто докладав своїх зусиль та допоміг визволити нашого героя з неволі – волонтерам, добровольцям, представникам правоохоронних органів, моїм колегам депутатам, які постійно тримали процес на контролі, координували роботу різних груп, надавали необхідну підтримку рідним та близьким.

Також хочу побажати сил та наснаги дружині Дмитра Світлані, яка з мужністю та любов’ю боролась за визволення свого чоловіка, і нарешті добилася свого. Звільнення Дмитра тривав дуже довго.

Як повідомляє Роман Мацола у своєму facebook, після звернення до мене в громадську приймальню, я і моя команда постійно піднімали це питання на різних рівнях, зверталися до Президента, відповідальних осіб Міжвідомчого центру допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісті при Службі безпеки України, контактували з представниками батальйону «Донбас».

Зараз держава повинна зробити усе, аби Дмитро Куліш отримав необхідну медичну допомогу та реабілітацію, адже терористи його катували та знущалися, не забезпечували належним медичним доглядом. Якщо будуть якісь проблеми, чи чогось не вистачатиме – допоможемо.

Сподіваюся ця неоголошена війна скоро закінчиться, і ми усі разом зможемо усі свої сили віддати розбудові міцної та щасливої України