Дороги Хмельниччини нанесені на онлайн карту якості доріг країни

8 Червня 2015 15:50

dorogyДороги Хмельниччини нанесені на онлайн карту якості доріг країни.

Відповідний додаток “Дороги України” розробники створили для користувачів мобільних телефонів на операційних системах Android (Google Play) і Apple (App Store).

Додаток записує інформацію в автоматичному режимі під час їзди, коли включений приймач GPS, і потім передає на сервер. Результати можна побачити на офіційному сайті проекту http://uaroads.com.

“Всі автомобілісти щодня стикаються з якістю доріг в Україні. Ми пропонуємо зробити перший крок у вирішенні цієї проблеми і зібрати достовірну інформацію по ями на дорогах”, – пояснюють свою ініціативу розробники.

Стан дороги визначають самі користувачі за допомогою власних смартфонів. Будь-який бажаючий може встановити на свій телефон додаток, що буде фіксувати місце розташування та рівень вібрацій власника смартфона, потім дані передаються на сервер і з них формується карта якості доріг.

На сьогодні проект обробив 37430 км доріг, що приблизно 22% від їх загальної протяжності. Серед них 59% перебуває у відмінному стані, 35% у поганому і 6% – у дуже поганому.