Під час п’ятої і шостої хвиль мобілізації Хмельниччина відправить в АТО 3 тис. солдатів

8 Червня 2015 15:05

14Фото “Главком”
Військовий комісар Сергій Присяжнюк зазначив, що Хмельницька область виконала завдання п’ятої хвилі мобілізації на 100% і проблемних питань не було.

“Цього разу необхідно було подати 1500 людей, хоча і кількість добровольців у порівнянні з 4 хвилею мобілізації суттєво зменшилась”, – наголосив Присяжнюк у коментарі “Незалежному громадському порталу”.

Також він зазначив, що шоста хвиля мобілізації починається орієнтовно 19 червня. Наразі підготовка до неї вже почалась.

“Ми проводимо медичні огляди, щоб не допустити випадків призову непридатних людей. Точних цифрових показників наразі немає, але я думаю, що необхідно буде не менше ніж у 5 хвилю, тобто 1500 людей”, – повідомив військовий комісар Хмельницької області.

Також комісар заявив, що до питання мобілізації будуть підходити з державницької позиції. Дефіцитних працівників, без яких підприємство не зможе функціонувати обіцяють не чіпати.

“Є багато керівників підприємств, які ховають своїх людей і самі ховаються. Ховають свою техніку, або дають таку, яка нікому не потрібна. Я таких керівників не розумію. В нас час іде неоголошена війна, секрету в цьому немає, і ми повинні давати нашим землякам і бійцям найкраще, що у нас є”, – зазначив воєнком.

Він наголосив, що після шостої хвилі мобілізації неодмінно оприлюднить прізвища всіх керівників, що ухиляються від виконання обов’язків перед державою.