З другої спроби прокуратура хоче змусити ФГ розірвати договір оренди 38 га, бо орендна плата є заниженою

9 Червня 2015 16:17
ridna.ua

ridna.ua

Рівненський апеляційний господарськиий суд 28 травня скасував рішення господарського суду Хмельницької області щодо розривання договору оренди на понад 38 гектарів з фермерським господарством «Тімокс».

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, суд визнав недійсними розпорядження райдержадміністрації та договори оренди земельних ділянок, укладених із фермерським господарством, загальною площею 38 га вартістю 555 тис. грн. на території Кур’янківської сільської ради.

Суд погодився з доводами прокуратури, що розпорядження Білогірської РДА прийняте з порушенням, оскільки на момент його видачі нормативна грошова оцінка земельних ділянок, переданих в оренду фермерському господарству, не була розроблена.

Незмінним власником ФГ «Тімокс» є Іван Миколайович Ткачук, основний вид діяльності фермерського господарства – це вирощування зернових і технічних культур.

Як писав НГП, 31 березня Господарський суд Хмельницької області відмовся задовольняти вимоги прокуратури, оскільки остання, на його думку, не довела порушення законодавства та порушення інтересів держави. Суд зазначив, що законом передбачена переоцінка земель сільгосппризначення кожні 5-7 років, але ніде не зазначено, коли її повинні проводити – до чи після передачі в оренду.