Держземагентство Хмельницької області роздало приватникам 30 га державного лісу

11 Червня 2015 15:24

1434012643_nachalsya-bolshoy-reyd-po-lesnym-khozyaystvamЗа повідомленням прокуратури Хмельниччини, понад 30 га земельних ділянок лісового фонду, які незаконно передавались у власність та оренду, насправді перебували у постійному користуванні державних лісогосподарських підприємств.

Зокрема, прокуратурою встановлено, що торік наказами Головного управління Держземагентства в області трьом громадянам надано дозволи на виготовлення документації з передачі у власність для ведення особистого селянського господарства 6 га земель. Проте з’ясувалось, що ці земельні ділянки перебувають у постійному користуванні ДП “Кам’янець – Подільське лісове господарство” та належать до території ботанічного заказника загальнодержавного значення “Довжоцький”. За позовними вимогами прокуратури судом скасовані протиправні накази Держземагентства.
Аналогічно в Славутському районі виявлено незаконне надання у власність 9 громадянам майже 20 га земель, які постійно використовуються для потреб державного лісового господарства. Вартість зазначених земельних ділянок становить майже 1 млн. грн. І знову за наказами ГУ Держземагентства в області.
В Хмельницькому районі цьогоріч передано в приватну власність та оренду 7 га земель лісового фонду, незаконно вилученого у ДП “Хмельницьке лісомисливське господарство”.

Завдяки заходам представницького характеру прокурори попередили неправомірне вилучення із державної власності 8 га земель вказаної категорії із загальної кількості виявлених. Позови щодо інших земельних ділянок лісового фонду розглядаються в суді.