Головний міліціянт області привіз до Кам’янця-Подільського стровинну зброю

11 Червня 2015 17:00

Начальник обласної міліції Микола Семенишин передав музею-заповіднику Кам’янця-Подільського старовинну колекцію холодної зброї, яку в 2009 році було вилучено працівниками МВС. Після рішення суду вирішено віддати у фонди Кам’янець-Подільського музею 27 одиниць зброї кінця ХІХ – початку ХХ століття. Найдавніший експонат виготовлений у Франції в 1874 році.
IMG_6039
Фото Дмитра Шеремети, НГП
IMG_6041
Фото Дмитра Шеремети, НГП

За словами начальника управління МВС України в Хмельницькій області, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів було зафіксовано громадянина, який займався незаконним зберіганням холодної зброї. Свою колекцію він мав намір продати за кордон.

Як зазначив директор історичного музею Віктор Травінський, раніше туристи могли побачити лише 122 одиниці холодної зброї і за часи Незалежності України ще ніхто не передавав їм таких подарунків. Більшість конфіскованих виробів оригінальні, але зброя повинна пройти ретельний огляд із залученням фахівців.

Серед експонатів є німецькі кортики, поліцейські кинджали, штики, шашки, ятаган, напівшабля та інше. На «чорному ринку» орієнтовна вартість колекції – 250 тисяч гривень.