Прокуратура Хмельницького попередила неправомірне стягнення з держпідприємства майже півмільйона гривень

11 Червня 2015 09:00

Bazan_-_1-1024x560За апеляційною скаргою прокуратури міста Хмельницького, апеляційним судом скасовано рішення міськрайонного суду про стягнення з Хмельницького обласного дочірнього підприємства ДАК «Хліб-України» 435 тисяч гривень на користь його колишнього директора.

Як повідомив прокурор міста Олександр Базан, згідно з цим рішенням

держпідприємство зобов’язано було сплатити вказані кошти колишньому керівникові як середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні. Оскільки цьому посадовцеві виплачено близько 2600 гривень боргу із зарплати фактично через п’ять років після звільнення, він у зв’язку з несвоєчасним розрахунком через суд мав намір стягнути з підприємства майже півмільйона гривень – загальну суму за весь час затримки заробітку.

Проте, приймаючи зазначене рішення на користь позивача, суд першої інстанції не взяв до уваги, що Хмельницьке обласне дочірнє підприємство ДАК «Хліб-України» визнано банкрутом, а тому за вимогами закону справи у майнових спорах до боржника-банкрута віднесено до підвідомчості виключно господарського суду.

Таким чином, за результатами апеляційного оскарження прокуратури Хмельницького рішення міськрайонного суду скасовано, провадження у справі закрито, протиправного стягнення коштів з державної акціонерної компанії не допущено.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області