Семитонний Ленін продовжує «відпочивати» в Кам’янці

11 Червня 2015 14:00

IMG_6027В серпні минулого року депутати Кам’янець-Подільської міської ради жваво обговорювали подальшу долю семитонного пам’ятника Володимиру Леніну. Навіть була створена спеціальна комісія, що повинна була вирішити долю вождя пролетаріату. Наприкінці серпня депутати начебто зупинилися на варіанті продажу, адже 6,5 метровий пам’ятник на 95% складається з міді і на 5% з олова. На той час його вартість оцінювалась в межах 50 тисяч доларів. Значну частину цих коштів планувалось передати на підтримку бійців АТО. Також пропонувалось переплавити Ілліча на монумент князям Коріатовичам.

Проте, як повідомили НГП в міській раді, за рік справа не дійшла навіть до складання оціночної вартості «дєдушки Леніна». Чи в депутатів не «піднялась рука», чи ж вони просто про нього забули, але пам’ятник Володимиру Леніну і досі лежить в затінку на території комунального підприємства «Спецкомунтранс» на ще «недекомунізованій» вулиці Ленінського комсомолу.

Довідка: офіційне відкриття пам’ятника відбулось 14 квітня 1970 року. Він простояв в центрі міста 22 роки, допоки в 1992 році його не демонтували.