Хмельницька єпархія УПЦ КП: ні організатори, ні “сучасні” козаки навіть не вибачилися перед священиком

12 Червня 2015 09:29
transkarpathianews.net

transkarpathianews.net

ЗАЯВА ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ КП З ПРИВОДУ ПОРАНЕННЯ ПРОТОІЄРЕЯ МИХАЙЛА КУЛІНА

19 червня 2015 року, під час поминальних заходів у с. Івки Старосинявського району Хмельницької області, рятуючи дітей, від розриву старовинної гармати отримав важки поранення протоієрей Михайло Кулін.

Ця трагедія сталося в наслідок того, що організатори заходу знехтували правилами безпеки під час громадських заходів.

Так, Хмельницька єпархія, у особі правлячого архієрея, священиків та вірних, хочуть знати – чому не один рік стріляли з гармати ще мабуть часів Пилявецької битви без дозволу відповідних компетентних органів? Чому організатори траурних заходів не потурбувалися про безпеку громадян, чому не було машини швидкої медичної допомоги на такому масовому громадському заході? Хто безпосередньо стріляв з тієї гармати підставляючи під небезпеку дітей і громадян!? Хто буде за це безпосередньо відповідати?

Викликає здивування і той факт, що, нажаль, ні організатори проведення заходів в районі, ні безпосередньо ті хто робили цей постріл з військової гармати – сучасні «козаки» – навіть не вибачилися перед священиком, не відвідали в лікарні.

Всі витрати на лікування, операції, медикаменти лягли на плечі Хмельницької єпархії УПЦ КП та духовенства Старосинявського благочиння, а також на матушці священика, яка є інвалідом другої групи з двома дітьми на руках. Звичайно, ми ніколи не покинемо турбуватись про свого пораненого співбрата, однак принаймі хотіли би побачити християнське співчуття з боку тих, хто безпосередньо винен у цій трагедії.

Просимо компетентні органи бути справедливими в розгляді цієї справи бо розуміємо що на Суді Божому кожний відповість за свої діяння на цьому світі.

Ще і ще раз просимо посилених молитов за пораненого протоієрея Михайла Куліна.

Антоній (Махота), митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський УПЦ КП