Ігноруючи заборону руху, вантажівки продовжують руйнувати подільські дороги

12 Червня 2015 11:36

1434026354_1Від початку літа та протягом всього літнього періоду рух автотранспорту, загальною масою понад 24 тон або навантаження на вісь більше 7 тон за температури повітря +28ºС і вище заборонено.

Відповідні дорожні знаки та панно для інформування громадян встановлені Службою автомобільних доріг у Хмельницькій області для збереження обласної дорожньої мережі від передчасних руйнувань.

Ігноруючи вимоги відповідних дорожніх знаків, водії великоваговиків нехтують введеними обмеженнями.

Це пряме порушення українського законодавства, адже вказані обмеження чітко прописані в Законі України «Про автомобільні дороги України», а також Законі України «Про дорожній рух».

За такого безвідповідального ставлення з боку водіїв та власників великовагових транспортних засобів, Служба автомобільних доріг не матиме змоги гарантувати належний експлуатаційний стан та безпеку дорожнього руху на уражених ділянках автомобільних доріг.

До відома: станом на початок літа, колійністю уражено більше 200 км автодоріг державного значення Хмельницької області. Найгірша ситуація на автодорогах: Р-05 Городище-Рівне-Старокостантинів, М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, Н-03 Житомир-Чернівці, Т-23-21 Ярмолинці-Кам’янець-Подільський, Т-23-05 Хмельницький-Віньківці-Ялтушків, Т-23-17 Кам’нець-Подільський-Стара Ушиця.