Сім’я загиблого пішохода готує касацію у справі Червонюка

12 Червня 2015 15:30

Фото зі сторінки Дмитра Червонюка у "Вконтакті"

Фото зі сторінки Дмитра Червонюка у “Вконтакті”

Сім’я загиблого пішохода Олега Крушельницького готує касаційну скаргу на ухвалу колегії суддів Апеляційного суду Хмельницької області від 10 червня у справі сина депутата обласної ради і рівненського бізнесмена Дмитра Червонюка, який автомобілем “Тойота” смертельно травмував пішохода у серпні 2013 року.

Про це НГП повідомив брат загиблого Богдан Крушельницький.

“Ми не згідні з жодним пунктом апеляційної ухвали, де вказано, що Червонюк збив мого брата за межами пішохідного переходу і при цьому не перебував у стані алкогольного сп’яніння. Складається таке враження, що судове рішення було написане заздалегідь. Адже колегії суддів фізично за 20 хвилин не змогла опрацювати 8 томів справи, а це близько 4 тисячі сторінок і винести рішення”, – наголосив він.

Також Богдан зауважив, що в ухвалі взагалі не згадується про клопотання потерпілої сторони (заявлене 10 червня під час засідання – НГП) щодо зміни запобіжного заходу на утримання під вартою обвинуваченого Червонюка.

Як писав НГП, колегія суддів Апеляційного суду Хмельницької області 10 червня вдруге амністувала Дмитра Червонюка. Вона застосувала закон про амністію у 2014 році на підставі присудження третьої групи інвалідності Червонюку та утримання малолітньої доньки його було звільнено від основного покарання.

Нагадаємо, що Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ уже розглядав справу Червонюка і на початку березня 2015 року повернув її на повторний розгляд до Апеляційного суду Хмельницької області.