У Хмельницькому викрили незаконне виробництво алкогольних напоїв

15 Червня 2015 16:20

1434366388_preview1У рамках операції «Акциз-2015» співробітниками податкової міліції Державної фіскальної служби у Хмельницькій області викрито незаконне виробництво з масового розливу лікеро-горілчаних виробів. З протиправного обігу вилучено алкогольного фальсифікату більш як на 5 мільйонів гривень, повідомляють на сайті відомства.
Відповідно до матеріалів кримінального провадження встановлено, що група мешканців міста Хмельницького організувала діяльність підпільних цехів з використанням обладнання, що забезпечило масове виробництво незаконно виготовлених алкогольних напоїв із недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя та здоров’я людей.
Ділки розливали фальсифікат під виглядом горілки брендових марок «Finlandia» та «Jelzin» у «beg-in-box» ємності 2, 3 та 10 літрів, а також в ПЕТ-пляшки місткістю 5 літрів. Використовувалась також склотара, обклеєна етикетками з назвою «Пшенична» виробництва ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» та TOB «Олександрія Бліг» з марками акцизного податку, що мають ознаки підробки.
Під час проведених обшуків вилучено лінії розливу алкогольних напоїв кустарного виробництва та інше обладнання, що забезпечувало виготовлення фальсифікованого алкоголю. Також вилучено понад 17 тонн спирту та близько 20 тонн незаконно виготовлених алкогольних напоїв, розлитих у «beg-in-box» ємності відомих брендових марок «Finlandia» «Jelzin», у ПЕТ-форми та у звичайні скляні пляшки з етикетками «Пшенична», склотару в кількості понад 21 тисяча штук, підроблені марки акцизного податку та інші витратні матеріали, готівкові кошти, отримані від реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв та чорнову бухгалтерію.
Триває досудове слідство.