Депутати Полонської міської ради вимагають ретельної перевірки КП «Благоустрій»

19 Червня 2015 10:15

Polonne-gerbДепутати Полонської міської ради незадоволенні діяльністю КП «Благоустрій» та вимагають його ретельної перевірки правоохоронними органами.

Комунальне підприємство «Благоустрій» було створене рік тому з метою надання послуг населенню і підприємцям по вивезенню сміття.

Однак за час роботи підприємства у депутатів міської ради виникли ряд питань щодо ефективності його діяльності, у тому числі й по використанню бюджетних коштів.

На початку року була створена депутатська група у складі 7 чоловік, яка зайнялась перевіркою роботи підприємства.

Як результат – депутати виявили, що підприємство лише за 6 місяців минулого року показало збитки у сумі 185,2 тис. грн. Це у той час, коли ряд фінансових потоків, на думку комісії, проходив поза КП, що приводить до збагачення окремих осіб.

До голови міської ради було спрямовано депутатське звернення з рекомендацією звільнити директора КП «Благоустрій» Багірова Е.З. за вказані порушення тим паче, що проти посадовців КП ПМР «Благоустрій» розпочато кримінальне провадження за ст.191 ч.3 КК України, «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Однак міський голова Полонного Франц Скримський відповів депутатам,що директора немає ким замінити. Цим самим, на думку комісії, голова міської ради не вбачає ніяких грубих порушень і тому бере на себе всю відповідальність за діяльність директора КП «Благоустрій»

Оскільки принципи роботи підприємства не змінились, депутати звертаються до контролюючих органів з метою провести ретельну перевірку діяльності КП «Благоустрій» та дати належну правову оцінку його посадовим особам.