Будівельний ринг: люди проти забудовника

23 Червня 2015 13:40

Kulakov_01Гуртом забудовника легше “бити”. У місті спалахнула ще одна будівельна війна. Цього разу на Проспекті Миру. На полі бою мешканці будинку 57/3 і Володимир Кулаков. Його в місті ще знають як депутата обласної ради і директора “Легпрому”. Люди із вікон хочуть бачити небо, а забудовник – дванадцятиповерхівку. Усі разом зібралися на скандальній ділянці, але помиритися не вийшло.

Надвечір між будинками збираються сусіди. Приїздить заклопотаний заступник із мерії. У нього тепер гаряча пора. Щодня має головний біль і будівельний скандал за скандалом. Хіба хочеш, мусиш.

Між активістами і камерами депутат міської ради Сергій Мандзій. Хоча округ не його, але душа болить за всіх хмельничан однаково.

Між лайкою, стусанами і навіть прокльонами на правду – істину важко відкопати. Частина сусідів проти будівництва будинку, інша частина – начебто за обома руками. Хтось взагалі залітний птах і тут не живе. Судіть самі.

Андрій Капура розвертає біле полотно. Це малюнок майбутнього житлового будинку. Його, як і усі документи цього вечора повезе у мерію. Там має зібратись земельна комісія, потім сесія. Людям каже, якщо все як закон наказує будинок таки виросте.

Вже наступного дня на скандальній ділянці тимчасове затишшя. Довго ходимо і розглядаємо тутешні краєвиди. Раніше тут були чагарники та смітник.

Ми ще довго спілкуємось про наміри. Скидається, що відверто. Маємо нагоду розгледіти документи. Акт на землю, це 4 сотки ось цієї ділянки, Володимир Кулаков отримав у далекому 94 році з рук покійного Михайла Чекмана.

На правду, вони не очікували такої бурхливої реакції людей. Вже не на камеру забудовник каже – це бізнес, проте свій проект, розробляв з урахуванням інтересів людей. Як воно буде насправді, вже дуже скоро дізнаємось, бо кожен з учасників цієї оголошеної війни має свою правду.