Літня учнівська Просвіта у Хмельницькому

23 Червня 2015 12:12
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вже стало доброю традицією відвідування на початку літніх канікул Народного Дому «Просвіти» м.Хмельницького учнями пришкільних таборів та «Прибузької республіки», що діє при Палаці творчості дітей та юнацтва нашого обласного центру, повідомляє сайт міської ради.
Протягом червня саме вони стали особливими гостями Народного Дому. Цьогорічні цікавинки здивували юних відвідувачів. Це – унікальні книжки: «Кобзар» Тараса Шевченка, який надрукований у рамках видавничої програми Центру гуманітарних досліджень Національного університету «Києво-Могилянська академія». Особливістю видання є те, що в ньому відтворено художнє оформлення першого видання «Кобзаря» Шевченка з ілюстраціями Василя Седляра, датоване 1931 роком.
Ще одна книжка, подарунок почесного просвітянина Олександра Слободяна «Україна – козацька держава», ілюстрована історія українського козацтва у 1575 фотосвітлинах, вражає юних гостей не тільки своїм розміром, а й змістом. Адже книжка містить відомості з історії і культури українського козацтва у фотознімках, з оригіналів документів, мап, стародруків, рукописів, клейнодів, зброї та одягу, з творів графіки, живопису, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва та інших українських козацьких старожитностей.
У виставковій залі з цікавістю діти розглядали картини юних художників шкіл міста, об`єднаних назвою «Моя Україна», а також із задоволенням переглядали відеофільм «Подільські Товтри».