У Хмельницькому пенсіонери протестують проти непідйомних тарифів на комуналку

23 Червня 2015 16:00

Сьогодні у Хмельницькому пенсіонери зібрались на мітинг проти високих тарифів на комунальні послуги. Для багатьох з них після сплати за комуналку практично не залишається грошей на продукти харчування та ліки.

18“В нашій області 80% людей отримують пенсії, які не дають змоги оплачувати зростаючі комунальні тарифи. 44 тисячі людей похилого віку отримують пенсії до 1 тисячі гривень, 280 тисяч осіб отримує пенсії у розмірі 1-1,5 тисяч гривень. Отже, майже 80% пенсіонерів отримують пенсії, що не забезпечують життя в окремій квартирі, ви знаєте скільки це коштує”, – зазначив один виступаючих.

На зібранні було прийняте звернення до Президента України та голові Верховної Ради та Прем’єр міністру. Ветеранські організації вимагають посилити соціальний захист пенсіонерів, а саме проводити індексацію пенсій у відповідності до інфляції, збільшити прожитковий мінімум та не допускати невиправданого зростання цін на товари першої необхідності, медикаменти та тарифів на комунальні послуги. Також пенсіонери просили проводити дієвий діалог щодо впровадження реформ з громадськими ветеранськими організаціями та організаціями інвалідів.

На мітингу були присутні близько 100 людей похилого віку. Проте, якщо після сьогоднішнього мітингу не буде хоч якоїсь реакції, вони обіцяли збиратись ще більшою кількістю невдоволених

24Окрім того, ветерани пообіцяли запросити до себе на зібрання ветеранської організації депутатів Верховної Ради від Хмельницької області Сергія Лабазюка та Сергія Мельника і в них особисто запитати про виконання їхніх депутатських обіцянок.

32“При моєму сорокарічному стажі мені не вистачає пенсії на проживання: ні на їжу, ні на ліки, ні на комунальні послуги. Ми зараз просто виживаємо, а не живемо. Звісно, я зараз взяла субсидію, то буде трошки легше, але загалом – важко”, – зазначає одна з мітингуючих Станіслава Йосипівна.