Хмельницька РДА порушує Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»

30 Червня 2015 16:52

 

Хмельницька РДА порушує Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Про це повідомили представники громад району.

Зокрема у Хмельницькій районній газеті «Прибузька зоря» № 26/9662 від 25 червня 2015 року під рубрикою «У Хмельницькій РДА» вийшла інформація про об’єднання територіальних громад. У ній наголошується, що 4 сільських ради, а саме: Олешинська, Ружичанська, Шумовецька та Черепівська за результатами громадського обговорення вирішили приєднатись до міста Хмельницького.
pz1За словами представників громад, це повідомлення не відповідає дійсності, однак є бажаним сценарієм об’єднання для голови Хмельницької РДА Олександра Білика.

Закон України наголошує на добровільності об’єднання, акцентують представники громад.

Більше того, ще у травні перший заступник голови райдержадміністрації і голова районної робочої групи з підготовки проекту перспективного плану формування територій громад Сергій Ширяєв повідомив “Незалежному громадському порталу”: “Досі жодна сільська громада району не згодилася входити у межі Хмельницького. Сільські голови із застереженням ставляться до цього, пам’ятаючи негативні досвіди об’єднання з обласними центрами в Україні”.

У розпорядженні редакції НГП є також рішення Олешинської сільської ради, яка не дала згоди на добровільне об’єднання територіальної громади до інших територіальних громад.

ol1