Пристрасті на друкарні в Хмельницькому

30 Червня 2015 12:34
_Pristrasti_na_drukarni_v_Hmelnickomu_1_2015_06_30_09_08_00

Хто правий у ситуації, що виникла на приватній друкарні, мабуть, має встановити суд. Фото: автора

Володимир ХОЛОД

Одна сторона конфлікту каже про рейдерство, інша – про захист власного майна

У мікрорайоні Гречани, що в Хмельницькому, розміщена приватна друкарня. Там розташовані дві фірми – «Поліграфіст» та «Поліграфіст-2». З самого ранку там людно. Причина – одні люди не пускають до приміщення інших.
«Це рейдерське захоплення, – стверджує Віктор Омельянчук, директор «Поліграфіста-2». – Ми орендували приміщення та обладнання в «Поліграфіста», нам повідомили, що розривають угоди в односторонньому порядку. Тому хочемо зайти в приміщення, щоб вивезти своє обладнання, але нас не пускають».

«Ситуація доволі цікава, – каже директор «Поліграфіста» Сергій Федоченко. – Ми розірвали угоди на оренду приміщень та обладнання, оскільки «Поліграфіст-2» не сплачує за це гроші. Про розірвання ми їх повідомили. А сьогодні зранку виявили, що йде демонтаж обладнання. Наше це чи ні – потрібно розібратися, а для цього слід провести інвентаризацію. Нам чужого не потрібно, але й без свого залишитися не хочеться». Пан Омельянчук, в свою чергу, стверджує, що ніяких боргів немає, а щодо спроби вивезти обладнання, каже, що то його верстати.  1435644237

Протокол зборів, на якому пана Федоченка усунули з посади директора ТОВ “Поліграфіст-2”
Директором на зборах, які було проведено з порушеною процедурою обрали пана Віктора Омельянчука. Сергій Федоченко подав позов до суду, оскільки на тих зборах не було кворуму та й його самого на них не було, хоча в першому варіанті протоколу зборів зазначено про його присутність. Згодом протокол «дивним чином» замінили і пан Омельянчук у Державному реєстрі став директором ТОВ «Поліграфіст-2».

Рішенням Господарського суду Хмельницької області, результати тих зборів були визнані недійсними. Рівненський апеляційний господарський суд залишив рішення хмельницьких представників Феміди в силі. Рішення, за словами Сергія Федоченка, вступило в законну силу і Віктор Омельянчук зобов’язаний провести відповідні зміни. Щоправда, поки що цього не зробив.

1435644310

Сергій Федоченко виграв два суди та довів, що рішення усунути його з посади було прийняте з порушенням.