Обласне АМК констатує: оштрафування молокозаводів не штовхає до підвищення закупівельних цін на молоко

1 Липня 2015 14:44
mamadoktor.ru

mamadoktor.ru

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України вкотре оштрафувало молокозаводи за змову на ринку заготівлі молока для промислової переробки.

Відділення з’ясувало, що ПП «Дживальдіс» (смт. Нова Ушиця), ТДВ «Дунаєвецький маслозавод», філію «Лактіс» ДП «Аромат» (м. Сквира, Київська обл.), ПАТ «Борщівський сирзавод» (м. Борщів, Тернопільська обл.), заготовляючи молоко у Новоушицькому районі, навесні 2014 року одночасно знизили закупівельні ціни на молоко до 2 грн. за 1 кг молока базової жирності. Загальний штраф становитьь 41 тис. грн.

“Зважаючи на велику кількість проблемних питань, які існують на ринку заготівлі молока, лише адміністративних методів впливу для підвищення ціни недостатньо. Необхідний комплексний підхід до ситуації на ринку. В першу чергу, потрібно підвищити якість молочної сировини, а для цього – забезпечити населення безконтактними системами заготівлі, холодильним обладнанням. Створити заготівельні кооперативи, які цьому сприятимуть. По-друге, здавачі молока потребують підтримки з боку держави у вигляді дотацій”, – наголосив голова відділення Віталій Олуйко.

Він зауважив, що цьогоріч за узгоджену поведінку були оштрафовані ДП «Старокостянтинівський молочний завод» та ПП «Консалтингова фірма «Прометей» в особі філії «Славутський маслоробний комбінат», які заготовляють молоко у Летичівському районі.

Наразі триває збір доказів у справі по Старосинявському району. Також до Відділення надійшла інформація про можливі картельні змови у Дунаєвецькому та Старокостянтинівському районах.