Завдання шостої хвилі мобілізації – ротація військових, які рік відслужили в АТО – Генштаб

6 Липня 2015 10:58
thumb_100754_news_m

vsim.ua

В Україні триває шоста хвиля мобілізації, яка завершиться 17 серпня. В цей період призиватимуть у рівних кількостях як тих, хто раніше уже проходив військову службу, так і чоловіків, які ще не служили.

Наразі військовозобов’язані знаходяться на етапі оповіщення, проходять медичні огляди та готуються до військової відправки.
Як повідомляє заступник начальника департаменту мобілізації та планування Генштабу ЗСУ Володимир Талалай, завдання шостої хвилі мобілізації – замінити мобілізованих у третю хвилю військовослужбовців у зоні АТО.
Збройним Силам потрібні спеціалісти для формування мобільних десантних та механізованих танкових бригад, розвідники, зв’язківці та інші. Про це пише «Українська правда».
«44 доби мобілізовані проходитимуть тренування за спеціальністю, по завершенню підготовки – бойове злагодження, тривалістю до 15 діб на бойовій техніці в складі штатних підрозділів. І тільки по завершенню повного циклу підготовки вони будуть направлені для виконання бойових завдань в тому числі в зоні АТО», – зазначив Володимир Талалай.
Окрім цього, згідно з ухваленим законом, до категорії громадян, які не підлягають мобілізації, додались науковці, які мають вчений ступінь і працюють у вищих навчальних закладах.