Новий український навігатор враховує якість доріг

7 Липня 2015 15:55
zib.com.ua

zib.com.ua

Український сервіс Navizor.com розробив перший у світі мобільний навігатор Navizor beta, який прокладає автомобільні маршрути з врахуванням якості доріг. Навігатор Navizor beta уже доступний на Google Play: https://goo.gl/FuUZEr

Функціонал бета-версії мобільного додатку Navizor beta включає:

– Навігатор, що дозволяє прокладати рекомендовані автомобільні маршрути з врахуванням якості дорожнього покриття. Також доступні варіанти прокладання маршруту у автомобільному режимі та режимі пішохода. Крім стандартних функцій традиційного навігатора, Navizor beta має унікальну опцію, яка при наближенні до дороги з критичним станом чи поганою якістю, попереджає водія відповідним звуковим сигналом. Така функція дає можливість водієві завчасно вжити певних заходів (зменшити швидкість, зробити маневр і т.п.) з метою уникнення ситуації потрапляння в яму чи швидкісного в’їзду на небезпечну ділянку з неякісним дорожнім покриттям. Крім того, завдяки кольоровим позначенням ділянок доріг з різною якістю, водій може зручно орієнтуватися коли потрібно переходити на безпечніший швидкісний режим пересування.

– Оцінка якості доріг – це опція, яка дає можливість здійснити оцінку якості вибраної ділянки дороги по 5-ти бальній шкалі: від «критичного» стану до оцінки «дуже добре» прямо в навігаторі Navizor beta. Релевантні оцінки якості доріг автоматично записуються на сервер і алгоритм одразу розраховує зважену оновлену оцінку якості дорожнього покриття. Таким чином інформація про стан доріг постійно оновлюється в режими он-лайн. При цьому дорога на карті замальовується відповідним кольором, що спрощує візуальне сприйняття якості ділянки дороги при руху по маршруту.

В наступному релізі навігатора Navizor beta буде передбачено також автоматичну оцінку якості доріг з допомогою смартфонів, що дозволить отримати ще більш достовірнішу інформацію про якість доріг на усіх ділянках.

– Статистика, де користувач може переглядати статистику оцінок та кілометраж оцінених доріг: загальний, по країні, по вибраній ділянці карти, по вибраній ділянці дороги.

Звернемо увагу, що на сервісі Navizor.com уже оцінено понад 187 000 км доріг, з них понад 96 000 км українських автомобільних шляхів. Достовірна інформація про стан доріг ґрунтується на основі більш ніж 219 000 оцінок від реальних користувачів, які щодня їздять та збирають релевантну інформацію про стан доріг в Україні. Розробники сервісу, закликають усіх автомобілістів та небайдужих громадян приєднуватися до соціальної ініціативи по збору інформації про стан доріг в Україні.

Зараз проводиться бета-тестування навігатора Navizor beta. Розробники, висловлюють прохання усіх взяти активну участь у тестуванні навігатора та повідомляти про виявленні помилки під час користування додатком та надсилати пропозиції по удосконаленню аплікації сюди: https://goo.gl/oyTQd3