14 населених пунктів Хмельниччини підпадають під декомунізацію

9 Липня 2015 10:57
декомунізація

Фото bukinfo.com.ua

Спеціалісти інформаційно-аналітичного центру “Info-Light”, на основі даних моніторингу Українського інституту національної пам’яті, створили інтерактивну карту з 877 українських населених пунктів, які мають перейменувати до 21 листопада.

На Хмельниччині фахівці нарахували 13 сіл і одне селище, назви яких мають бути перейменовані. Це – села Ленінське (Чемеровецький район), Петрівське (Дунаєвецький район), Жовтневе (Кам’янець-Подільський), Радянське (Деражнянський), Червона Зірка (Хмельницький район), Петрівське (Старосинявський район), Петрівське (Волочиський район), Ленінське (Теофіпольський район), Жовтневе (Волочиський район), Чапаєвка (Красилівський район), Жовтневе (Красилівський район), Ленінське (Старокостянтинівський район), Радгоспне (Полонський район) і селище Комунар (Новоушицький район).

“Інтерактивна карта забезпечує масштабування, розміщення великих масивів даних з відповідними підписами за якісними характеристиками, постійне оновлення, функціональну надбудову та точну прив’язку населених пунктів відповідно до їхнього географічного розташування”, – пояснює Назарій Поліщук, голова інформаційно-аналітичного центру “Info-Light”.

Як відомо, 21 травня набуди чинності декомунізаційні закони. Відповідно до закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” в Україні також перейменують два обласні центри: Кіровоград і Дніпропетровськ.