Кам’янець-Подільський хоче залізничне сполучення зі Львовом, Одесою, Дніпропетровськом і Харковим

14 Липня 2015 17:55
podrobnosti.ua

podrobnosti.ua

Сьогодні депутати Кам’янець-Подільської міської ради під час пленарного засідання направили звернення Голові Верховної Ради та Прем’єр-Міністру України з проханням посприяти у створенні нового залізничного сполучення з містом.

Зокрема, на думку депутатів, варто створити маршрут Львів-Івано-Франківськ-Чернівці-Кам’янець-Подільський-Вінниця-Дніпропетровськ-Харків, а для покращення транспортного сполучення між західними та південними областями країни просять відновити залізничний маршрут Кам’янець-Подільський-Одеса.

«Створення такого маршруту забезпечить безперебійне залізничне сполучення між туристичними містами України, безпечний та комфортний проїзд іноземців та інших гостей нашого міста з метою культурного, економічного та інвестиційного обміну між туристичними містами», – йдеться у зверненні.

Як повідомив депутат міськради Валерій Слободян, вже є домовленість, що таку ж ініціативу одеські активісти та депутати направлять і голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі. Також, за словами Михайла Сімашкевича, цю пропозицію схвалив і мер Львова Андрій Садовий.

Якщо ж звернення не дасть ніяких результатів, то депутати ініціюватимуть збір підписів громадян на підтримку нового сполучення.