На Хмельниччині “хижий зоопарк” тримає в страху ціле село

15 Липня 2015 10:44
лев

фото: podilska.info

Односельчанка влаштувала на власному подвір”ї справжній звіринець. Тут і 15-річний ведмідь, і 3-річна левиця, 7 собак та безліч котів. Звірів, стверджують люди, жінка тримає у вкрай жахливих умовах. Клітки для хижаків замалі і не надійні. Та й харчування – вкрай обмежене. Селяни вимагають вивезти хижаків за межі села. А жінку – притягнути до відповідальності за знущання над тваринами.

У селі Нижні Вoвківці справжній бунт. Селяни – проти хижаків. Люди кажуть: бояться за своє життя. У той-же час – жаліють диких тварин. Стверджують: ведмедя, левицю і собак утримують в жахливих умовах. Клітки замалі, прибудинкову територію – не огороджено.

Люди кажуть: в село жінка приїхала рік тому. У її хаті, та на подвір”ї – антисанітарія та безлад. А тепер ще й хижаків привезла. Люди вимагають негайно вивезти тварин з села. Місцева влада пристала на сторону селян.

Власниця домашнього звіринця стверджує: багато років пропрацювала у цирку. Свого 15-річного ведмедя, каже: нікому не віддасть. Левицю, ж, на тимчасове зберігання, їй привіз знайомий. Жінка планує створити притулок для покинутих тварин. Для цього шукатиме спонсорів.

Сергій називає себе власником левиці. Втім, показати документи на звіря та й коментувати ситуацію категорично відмовляється.

Місцева влада ситуацію вивчила. Марті Буженівський вручили рішення-вимогу сільради: негайно вивезти тварин з села.

Селяни викликали правоохоронців. Ті пообіцяли скликати комісію і вивчити ситуаціє.

Як повідомляє телеканал “Екслюзив”, на думку правоохоронців, окрім ситуації з утриманням тварин потрібно дослідити – чи в належних умовах живе та виховується 14-річна донька власниці звіринця – Агнеса. Є пересторога, що дівчинка також потребує захисту. І не лише від хижих тварин.