На Красилівщині орендарі ставків встановлять для рибалок місце, час та кількість вилову риби

15 Липня 2015 16:35

_Pid_chas_nerestovogo_periodu_na_Hmelnichchini_zatrimali_146_porushnikiv_i_viluchili_mayzhe_700_kilogramiv_ribi_1_2015_07_09_10_49_02У Красилівській РДА відбулась спільна нарада керівників району, сільських голів з орендарями ставків. Основним питанням було встановлення умов (згідно статті 47 Водного кодексу України) загального водокористування на орендованій водоймі, які будуть затверджені головою сільської, селищної ради, на території якої знаходиться водойма та погоджені з орендодавцем.

Перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний ознайомив присутніх з проектом умов, ініціатором розробки яких виступила районна державна адміністрація, щоб в подальшому уникнути конфліктів між місцевою громадою та орендарями ставків.

Згідно із цим проектом орендарям земель водного фонду пропонується визначити час, місце, кількість риби для вилову. А також визначитись із кількістю рибалок, які одночасно можуть займатись любительським та спортивним рибальством на кожному окремому ставку з урахуванням площі водойми та кількості населення.