ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

15 Липня 2015 11:05

_Osvityani_Hmelnichchini_zvernulisya_do_rosiyskih_koleg_iz_prohannyam_donesti_pravdu_pro_podiyi_v_Ukrayini_1_2015_07_14_11_09_26Демобілізовані бійці 7 батальйону територіальної оборони перекривали трасу Хмельницький-Житомир. Вони вимагали присвоєння їм статасу учасників бойових дій та грошових виплат. Також солдати написали колективну скаргу до прокуратури і Президента щодо порушення їхніх прав.

Водночас, за словами командира батальйону Олександра Гащука, немає усіх документів, які підтверджують перебування військових на лініях зіткнення. До того ж солдати з Хмельниччини не були у підпорядкуванні штабу АТО, батальйон підпорядковувався Харківському прикордонному загону. Нагадаємо, що батальйон тероборони стояв на кордоні Харківської і Луганської областей, де ніс службу на блок-постах протягом року.

Кабінет міністрів України повернув на доопрацювання частину Перспективного плану формування територій громад Хмельницької області. Зауваження стосуються добровільного об’єднання тергромад довкола Хмельницького і Кам’янця-Подільського. Тобто урядовці вважають, що потенційні об’єднанні територіальні громади в межах 25-30 км від міст позбавляють право на розвиток Хмельницького і Кам’янця-Подільського.

На думку очільника Хмельниччини Михайла Загородного, основний супротив реформі децентралізації чинять сільські і селищні голови, котрі прагнуть зберегти обслуговуючий апарат і свої повноваження.

На дорогах Хмельниччини почали зважувати великовагові автомобілі. Відповідне обладнання контролери встановили на автодорозі Хмельницького району. Фахівці облавтодору та Укртрансінспекції заганяють на установку великоваговий автомобіль і перевіряють, чи не перевищує загальна вага 40 тонн. Для порушників Кабмін розробив спеціальну формулу, за якою визначається розмір штрафу: якщо зафіксоване перевантаження становить 10 тонн, а відстань перевезення – 500 км, то плата за проїзд сягне 30 євро. На водія транспортного засобу також складається протокол про адміністративне правопорушення співробітником ДАІ. Штрафна санкція від 510 до 680 гривень.

Хмельницький “Правий сектор” заявив, що не підкорятиметься жодній державній структурі. Хмельницький 7-й батальйон Добровольчого Українського Корпусу “Правого сектору” пішов у запас. Він дислокується у Хмельницькій області, не йде ні в Збройні сили, ні в МВС, ні в будь-яку іншу державну структуру. За словами керівництва обласного ПС, на Хмельниччині “Правий Сектор” боротиметься зі злочинністю.