ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

16 Липня 2015 14:46

_Osvityani_Hmelnichchini_zvernulisya_do_rosiyskih_koleg_iz_prohannyam_donesti_pravdu_pro_podiyi_v_Ukrayini_1_2015_07_14_11_09_26Рух “ЧЕСНО” промоніторив відвідуваність сесій і комісій депутатами Хмельницької міської ради – майже 30% обранців – кандидати на відкликання. У число “злісних” прогульників ради потрапила колишні “регіонали” Оксана Кольгофер і Микола Малий і вибувший депутат-“батьківщинівець” Волов.

“Згідно з Законом України “Про статус депутатів місцевих рад”, депутат може бути відкликаний, якщо він пропустив засідання в межах одного року. До уваги не береться, як він раніше відвідував сесії”, – наголосили активісти “ЧЕСНО”.

Хмельницькі вулиці додатково обладнають камерами відеоспостереження. Для цих цілей міська рада виділила 2,5 млн. грн. За ці кошти планується закупити близько 15 відеокамер (наразі на вулицях обласного центру працює 8 камер відеофіксації – НГП). Відеозасобами облаштують дорожні в’їзди і виїзди з Хмельницького, ринки та місця великого скупчення людей.

Хмельницький не буде об’єднуватись з сільськими громадами. Депутати Хмельницької міської ради не погодились на добровільне об’єднання із сусідніми сільськими громадами. Розглянувши результати громадських обговорень, та відповідно до рішення 50-ї сесії, депутати мали дати згоду на об’єднання Хмельницького з громадами сільських рад: Шумівецької, Ружичанської, Шаровецької, Лісогринівецької в Хмельницьку об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті. «За» проголосували лише 27 депутатів із 47 присутніх.

Загородний продовжує очищатися від кадрів Ядухи і Пруса. Розпорядженнями голови Хмельницької ОДА від 14 липня звільнено начальника Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Хмельницької обласної державної адміністрації Анатолія Польовика та директора ДП “Хмельницьккурортресурси” Михайла Войтюка.

Анатолій Польовик звільнений за згодою сторін, а Михайло Войтюк – в зв’язку з закінченням дії контракту.