У центрі Хмельницького шукають вибухівку

23 Липня 2015 16:50

мнсНа клумбі біля підземного переходу виявили підозрілий предмет. На газоні лежать скати від автомобіля, перев’язані мотузкою. Правоохоронці виявили, що це був мобільний телефон із прикріпленою до нього антеною. Його уже знешкодили і відновили рух транспорту.

Перекрили рух від «підземки» до кінотеатру “Планета”.
За тим, що відбувається, слідкує чимало зацікавлених. Хмельничан не евакуюють.
Від повороту на Гречани і аж до центру у заторах стоїть громадський транспорт.
Впродовж півгодини працівники ДСНС та управління МВС намагаються з’ясувати, що це за предмет і вилучити його. Наразі перекрили прохід біля торгового центру та зачинили магазини.

мнс2Про те, що в клумбі лежить телефон, із прикріпленими за допомогою резинок до нього антенами, на “102” повідомив невідомий. Прибувши на місце правоохоронці, перекрили рух по вулиці Подільської від “підземки” до перехрестя із Соборною.

мнс3Лише через півгодини працівники вибухотехнічно служби розпочали процес знешкодження підозрілого предмета. Вони знешкодили його. Коли пролунав вибух, то в сусідніх машинах спрацювала сигналізація.

мнс4Якщо вибухівка була б осколкової дії то радіус її дії, судячи із розмірів, був близько 200 метрів, фугасної – біля 50 метрів, – розповів начальник вибутехнічного відділу експертного центру Олексій Марчук.

Рух в центрі міста уже відновлено. Рештки підозрілого предмету зібрали і віддадуть на експертизу, після якої і встановлять, що це було.

люди