Зведення торгівельного центру “Квартал” порушує містобудівні норми – виконком

24 Липня 2015 11:55
квартал

Фото з соцмереж

На засіданні виконкому Хмельницької міської ради вирішили скасувати містобудівні умови та обмежити забудову земельної ділянки на вулиці Кам`янецькій, 17, де триває будівництво ТРЦ “Квартал”.

Таке рішення члени виконкому прийняли 23 липня

За словами заступника міського голови Андрія Капури, під час будівництва торгівельного центру самовільно було захоплено 6 метрів території, що знаходяться за червоними лініями.

квартал2

Фото з соцмереж

квартал3

Фото з соцмереж

Окрім того, Андрій Капура наголосив, що під час видачі містобудівних умов та обмежень земельної ділянки порушено порядок видачі містобудівних умов та земельної ділянки. При видачі неодмінно мають бути відомості щодо відстані від червоних ліній до об’єкта, що має бути побудований. У виданих містобудівних умовах цього не було.

Також буде підготовлене звернення до Хмельницького управління державної архітектурно-будівельної інспекції щодо скасування реєстрації виконавців про початок будівництва. Таке рішення є підставою для скасування декларації про початок будівельних робіт.

Враховуючи акти обстеження земельної ділянки, встановлено порушення з боку приватного підприємства “Пектораль”. Після проведення перевірок було встановлено, що торгівельний центр “виліз“ за червоні лінії, що розділяють запроектовані вулиці, дороги, майдани, які розділяють території можливої забудови та території іншого призначення.

Якщо торгівельний центр таки побудують так, як це робиться зараз – місто втратить можливість колись розширити одну з головних артерій міста – вулицю Камянецьку.

Андрій Капура зазначив: якщо фірма-забудовник наведе на будівництві порядок (забере колони, які поставлені на червоних лініях, дотримуватиметься відповідних меж), тоді нічого не заважатиме архітектору повторно видати будівні умови для продовження тепер вже законного будівництва.

За інформацією комунальної газети “Проскурів”, ділянка, на якій “виростає” ТРЦ “Квартал”, належить бізнесовому сімейству Кольгоферів.