Хмельницькі митники перейшли на електронне спілкування з бізнесом

12 Серпня 2015 10:58

Хмельницькі митники перейшли на електронне спілкування з бізнесом
Майже усі підприємства нашого краю надають перевагу виключно безпаперовому спілкуванню з митницею регіону. Як результат, протягом липня поточного року 97,1 відсотка митних декларацій оформлено в електронному вигляд.
Використовуючи сучасні ІТ-технології, інспектори Хмельницької митниці ДФС ефективно оформляють товари у відповідний митний режим. Зокрема, у липні середній час митного оформлення однієї декларації склав 1 год. 20 хв.: оформлення експорту – 58 хв., імпорту – 1 год. 42 хв, повідомляють на сайті відомства.
Також суттєво зменшилось проведення митних оглядів вантажів. Протягом сьомого місяця 2015 року працівниками митниці проведено 78 митних оглядів товарів. При цьому у 98 відсотках підставою проведення митних оглядів було спрацювання автоматизованої системи аналізу та управління ризиками (АСАУР). Лише 2 огляди проведено за ініціативи митного органу щодо правильності проведення митних процедур.
«Позитивна динаміка зростання сучасного та зручного для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності Поділля спілкування з митницею у форматі електронного документообігу свідчить про прихильне ставлення бізнес-спільноти до впровадження новацій в обслуговуванні на митниці. Адже мінімізація проведення митних процедур є однією з форм спрощення спілкування суб’єктів господарювання з державою та створення сприятливих умов для ведення легального бізнесу», – зазначив начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк.