Хмельничани скоротили споживання газу на 18,5%

13 Серпня 2015 09:51

газНа Хмельниччині продовжується падіння обсягів споживання природного газу. За 1 півріччя 2015 року споживачі використали на 18,5% менше, порівняно з аналогічним періодом 2014 року. А за останні три роки споживання природного газу в Хмельницькій області скоротилося більш ніж на третину. Враховуючи те, що з квітня ціна газу для потреб населення зросла майже у 6 разів, очікується подальше значне падіння обсягів споживання блакитного палива.
Від обсягів споживання газу напряму залежить фінансування робіт по утриманню газотранспортної системи області в належному технічному стані, за який відповідає безпосередньо ПАТ «Хмельницькгаз». Адже, джерелом фінансування поточної діяльності компанії, зокрема, витрат по обслуговуванню, ремонту, модернізації газових мереж є тарифна виручка від транспортування та постачання газу.
«Саме в літній період ми найактивніше маємо реалізувати інвестиційну програму, що передбачає модернізацію, ремонт мереж, придбання та установку лічильників, а також ряд інших заходів, потрібних для забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання. Але при діючих тарифах та значному падінні обсягів споживання газу ми не в змозі провести навіть найнеобхідніші роботи, щоб підготуватися до опалювального періоду», – сказав головний інженер «Хмельницькгазу» Олександр Лоб.
На таке суттєве зменшення споживання енергоносія вплинули економічна криза та необхідність економити кошти.