ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

14 Серпня 2015 11:53
tomenko.ua

tomenko.ua

На Хмельниччині звільнили керівника Держгеокадастру через недоліки в роботі.

Загалом Віталій Зюбрицький працював у відомстві близько трьох місяців.

Рішення про звільнення виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Віталія Зюбрицького прийняли у зв’язку з серйозними прорахунками в його роботі. Про це повідомили у прес-службі Держгеокадастру.

Віталій Зюбрицький працював у відомстві всього близько трьох місяців. Його було призначено на посаду і покладено виконання обов’язків начальника 22 квітня 2015, звільнено – 11 серпня 2015 року.

«За цей період громадяни неодноразово висловлювали нарікання на якість роботи органів земельних ресурсів у області. Згідно із аналізом звернень на гарячу лінію Держгеокадастру, Хмельницька область стабільно очолює антирейтинг по кількості скарг», – йдеться в повідомленні.

До прикладу, у червні на дії землевпорядників на Хмельниччині надійшло 26 скарг, у липні – 24. Для порівняння, в Київській області, де земельні питання традиційно відносяться до найбільш болючих, у червні було зареєстровано 19 скарг.

Коли ж призначать нового керівника відомства, наразі не відомо.

Грошова допомога для мобілізованих становитиме менше 2,5 тисяч гривень.

Кабмін встановив порядок виплати для тих, кого призвали на строкову службу.

Указом президента України призов від 17 лютого 2015 року було запроваджено призов на військову службу. У понеділок, 17 серпня, завершується уже шоста хвиля мобілізації. Порядок виплати грошової допомоги для строковиків затвердили лише зараз 12 серпня Згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», для них передбачена грошова допомога у розмірі двох мінімальних зарплат, що в сумі становить 2436 гривень.

«Виплати громадянам проводитимуться шляхом перерахування коштів на рахунок в установі банку або через касу військового комісаріату. Видатки на виплату допомоги включаються до обсягу видатків для проведення чергових призовів на строкову військову службу та здійснюються за рахунок коштів державного бюджету», – йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики України.

На Хмельниччині мало не згоріли живцем мешканці хутора. Минула ніч ледве не стала останньою для жителів хутора Корчунок Хмельницького району.

Люди всю ніч намагалися приборкати пожежу на полі, що впритул підходить до їхніх хат.

Якщо б мешканці не побачили загорання, могла б трапитись біда. Майже 30 чоловік гасили вогонь усіма силами. Через деякий час, на місце події прибули три пожежні машини.

Будинки тут старі та переважно усі дерев’яні. У випадку, якби вітер не змінив напрямок, люди навіть не уявляють, що могло трапитись. Також жаліються, що у водонапірній вежі часто вимикають воду. На хуторі не має ні криниці, ні свердловин.

За словами хуторян, поле підпалили навмисне. На їх думку, це зробили орендарі, щоб отримати страховку начебто за незібраний урожай.

Голова ж сільської ради каже, що цього року це вже не перша пожежа. Близько десятка полів вже горіло. І теж погоджується – хтось палить навмисне.